Life design, iets voor mij?
Life design, iets voor mij?

Regelmatig krijg ik de vraag " wat is nu precies Life design?, wat doe je eigenlijk en waarom?

In deze blog wil ik je hierop antwoord geven en laten zien waarom ik Life design zo belangrijk vind.

 Life design is een manier om actief te werken aan het creëren van een leven dat voldoet aan jouw persoonlijke waarden, doelen en ambities.

Te vaak leven we het leven wat anderen van ons verwachten. Misschien van je ouders, omdat je de studie bent gaan doen die je ouders graag wilden? Of het leven dat ook je vrienden leven? Maar is het ook het leven dat jij graag wilt? Ben jij 100% tevreden met jouw leven?

Life design betekent dat je je bewust wordt/bent van je wensen, dromen en ambities en kijkt welke het belangrijkste voor jou zijn en vervolgens een plan gaat maken met acties om je doelen te realiseren.

Een van de belangrijkste aspecten bij Life design is het hebben van inzicht in jezelf. Dit doe je door de tijd te nemen om na te denken over wie je bent, wat je waarden zijn en wat je echt wilt in het leven. Met deze zelfkennis kun je beter bepalen welke stappen je wilt gaan zetten om je doelen te bereiken.

Life design kan gaan over alle aspecten in je leven of je business waar je opnieuw richting aan wilt geven omdat je iets anders wilt in je leven of je wilt je business uitbreiden, of je wilt een nieuwe baan of ergens anders gaan wonen.  Door de methode van vragen stellen tijdens het Life Design traject komen we achter jouw diepste verlangens, wensen en ambities. En ga jij actief aan de slag aan het creëren van een leven dat voor jou werkt, in plaats van te blijven hangen in een situatie die niet bevredigend is.

Een ander belangrijk aspect van Life design is het maken van een plan. Een plan met concrete doelen en een stappenplan om deze doelen te bereiken. Door heldere doelen te stellen en een plan te maken, kun je gericht werken aan het creëren van een leven dat voldoet aan jouw verlangens. Het betekent ook dat je regelmatig je plan checkt en bijstelt waar nodig. Je kijkt regelmatig naar je doelen, evalueert of je op de juiste weg bent en aanpassingen maakt waar nodig. Door planmatig te werken, kun je ervoor zorgen dat je op koers blijft en je doelen bereikt.

Life design is een proces waarbij je actief werkt aan het creëren van een leven dat voldoet aan jouw persoonlijke waarden en doelen. Door zelfkennis te verkrijgen, een plan te maken, je leven opnieuw in te richten en je progressie te volgen, kun je gericht werken aan het creëren van een leven dat voor jou werkt.

Life design werkt het beste als je je hierbij laat begeleiden. in mijn Life design trajecten help ik je door gerichte vragen, die methodisch onderbouwd zijn, te stellen om jouw wensen, verlangens en ambities helder te krijgen en om je plan te maken en je te helpen bij het realiseren hiervan.  Ik maak hierbij gebruik van de EVOKE methode voor life planning. De methode die door het Kinder Institute in Amerika is ontwikkeld.

Wil je meer weten? Stuur mij dan even een berichtje via het contactformulier of mail mij via info@moniquebastinck.nl

🌷Monique


Over de schrijver
Reactie plaatsen