Mijn reis naar authentiek leven.
Monique Bastinck
05/15/2023
2 min
0

Mijn reis naar authentiek leven: De kracht van keuzes, life design en persoonlijk leiderschap

05/15/2023
2 min
0

De reis naar authentiek leven is een reis met persoonlijk leiderschap. Ik heb het over de reis naar vrijheid en het lef om te kiezen voor het leven dat je écht wilt. Niet het leven dat je 'zou moeten' leiden volgens familie, vrienden of de maatschappij, maar het leven dat helemaal bij jou past.

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal onze dromen en verlangens, maar soms vergeten we ze in de waan van de dag. We raken verstrikt in de verwachtingen van anderen en verliezen ons eigen pad uit het oog. Ik heb dat ook ervaren. Ik heb me vaak afgevraagd: "Doe ik wel wat ik écht wil?"

Mijn ontdekkingsreis

En dat is waar life design en lifeplanning in het spel kwamen. In plaats van me te laten meeslepen door de stroom, begon ik te ontwerpen en plannen. Ik keek naar mijn waarden, mijn dromen en passies, en stelde doelen die echt bij me pasten. Soms was het eng, maar het was ook ongelooflijk bevrijdend. Zo ben ik in 2014 gestopt met mijn mooie carrière als bestuurder in de zorgsector. Omdat ik niet meer het gevoel had dat dit was wat ik echt wilde.  Ik realiseerde me dat ik niet alleen aan het roer van mijn leven stond, maar dat ik ook de kaart had om mijn bestemming te bepalen. Ik kon kiezen voor wat ik echt wilde, in plaats van wat ik dacht dat ik 'moest' doen. En dat veranderde alles. 

Sinds 2014 heb ik een leven waarin ik doe wat ik echt wil nl. professionals, ceo’s en organisaties ondersteunen bij business en persoonlijk leiderschap. Daarnaast heb ik voor mijzelf een leven gecreëerd op Mallorca. 

De leiding nemen

Het mooie is dat dit proces me nog meer leerde over leiderschap. Niet alleen het soort leiderschap dat je ziet in bedrijven of organisaties. Ik heb het over persoonlijk leiderschap, het soort leiderschap dat begint bij het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

Ik ontdekte dat ik, door keuzes te maken die resoneren met mijn authentieke zelf, een leider in mijn eigen leven werd. Natuurlijk gaat niet alles vanzelf en ben ik ook uitdagingen tegengekomen. Maar door steeds vast te houden aan de vraag over wat ik echt zelf wil, bleken de uitdagingen steeds minder groot. De vraag gaf mij de regie over mijn leven en pakte ik de leiderschap in mijn leven. 

Het grotere plaatje

Wat nog belangrijker is, is dat persoonlijke leiderschap je in staat stelt om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. Empathie tonen, samenwerking bevorderen en diversiteit en inclusie aanmoedigen zijn hierbij belangrijke thema’s. Je wordt niet alleen gelukkiger en een betere leider, maar je draagt ook bij aan een betere wereld.  

Dus, aan alle topvrouwen die dit lezen: Wees moedig. Maak keuzes die echt bij jou passen. Neem de leiding over je eigen leven. Jij hebt de kracht om je leven te ontwerpen zoals je dat wilt. Gebruik die kracht om de wereld ten goede te veranderen. Je bent het waard!

Reacties
Categorieën