Monique Bastinck


Hé, op deze pagina ga ik je vertellen wie ik ben en wat mijn ervaring is. 

Lees vooral door, want het is interessant genoeg :).


Mijn roots liggen in de welzijnssector. Daar ben ik ooit begonnen als jongerenwerkster in een achterstandswijk. 

Het was geen makkelijke tijd, als jonge dame, maar wel een zeer leerzame tijd. Daar heb ik mijn skills om mensen te lezen en aan te voelen verder ontwikkeld. 

Via een aantal andere stappen ben ik vervolgens de weg van leidinggevende opgegaan. Omdat ik niet stil kan zitten en mij zelf graag wil ontwikkelen ben ik leidinggevende bij een tal van organisaties geweest in het sociaal- en veiligheidsdomein. Om mijn kennis te vergroten heb ik verscheidene opleidingen op het gebied van financiën, leidinggeven gevolgd en in 2010 mijn master MBA ( Master of Business Administration) behaald. Een executive opleiding voor bestuurders en hoger leidinggevenden. Sindsdien weet ik alles van organisaties, leidinggeven, teamdynamiek, maar ook van personeelszaken, marketing en financiën. 


Na mijn ervaringen in het jongerenwerk vond ik het reuze interessant om meer te weten over de interactie tussen mensen. Het was voor mij een logische stap om de tweejarige opleiding tot supervisor te gaan volgen. Sindsdien (1994) heb ik altijd supervisie/coach klanten mogen helpen bij hun ontwikkeling. Voor mij is het samenspel tussen de vraag, de persoon en de organisatie/medewerkers super boeiend. Ik ben geen psycholoog, ik daag je uit om na te denken, verder te gaan dan jezelf doet en altijd met een randje organisatiekunde erbij. 


" Je bent een vliegwiel" zei ooit een van de klanten tegen mij. En dat klopt. Als een vliegwiel zet ik jou, jouw team en de organisatie op scherp. 


In 2017 werd mijn beste vriendin ziek en kwam mijn dochter in kritieke toestand in het ziekenhuis te liggen. Voor mij waren dit twee gebeurtenissen die zo schokkend waren dat ze een transformatie in werking gezet hebben en ben ik mij nog meer bewust van het feit dat het zo belangrijk is om het leven te leiden dat je hebben wilt. Je hebt helaas maar 1 leven. 


Sindsdien heb ik als doel om samen met mijn man, mijn maatje, een droom leven te leiden. Wij doen dat in een kleine nog te renoveren finca op Mallorca. We genieten hier volop van het leven, het eten, de zon en de rust. Alles is net een beetje anders op Mallorca en niet altijd even makkelijk. Maar wel een leuke uitdaging. We combineren dit leven met ons leven en werk in Nederland. 

Om te weten of deze uitdaging voor ons realiseerbaar is heb ik een uitgebreid plan gemaakt en onze financiën getoetst. 


Om mij heen zie ik vele vrouwen en hun partners met levensvragen zitten. Vragen of de baan nog wel passend is, of er niet iets anders is in het leven, of het al tijd is om met pensioen te gaan, of investeren in de business een goed idee is, of uitbreiding haalbaar is en ga zo maar door. 


Om antwoord te geven op deze vragen ben ik Lifeplanner. Dit is een Amerikaanse methodiek, waarbij de balans tussen ambitie en droom ontdekt wordt en financieel getoetst. Al een tiental vrouwen heb ik kunnen helpen met hun levensvragen. 


Ben je er nog?

Vond je het interessant om over mij te lezen? 

Wil je nog meer over mij weten?

B.v dat ik twee kinderen heb en in West-Brabant woon, graag boeken lees en druk bezig ben met het leren spreken van de Spaanse taal. 

Ik kan je nog veel meer vertellen, maar dat doe ik graag in een persoonlijk kennismakings gesprek. 


Kijk je hier ook naar uit?   


Mijn missie en visie

Leiderschap

Als mentor voor leiders, zoals CEO's, managers, professionals, ondernemers, coaches, visionairs zie ik dat iedereen te maken heeft met leiderschap en het maken van keuzes, hiervoor gaan staan en uitvoeren. Je hebt hier dagelijks mee te maken. In business, maar ook in levensvragen. Jij hebt de vraag, samen vinden we het antwoord en maken we een plan.  Aan jou de uitvoering, aan ons samen de check op financiën. 

Je kunt je onderneming alleen maar laten groeien vanuit een helder doel en een duidelijk actieplan: een strategisch bedrijfsplan.

Een strategisch plan geeft richting, motiveert, is onderscheidend, gericht op succes en resultaat en reflextie.

Als leider ontwikkel je jezelf het best vanuit een scherp gedefinieerde ambitie en persoonlijke praktische doelstellingen.

Door het samenbrengen van bedrijfskundige- én leiderschapsvisie versterk ik deze beide groeiprocessen en breng deze met elkaar in balans.

Het beste in ondernemingen en hun leiders naar boven brengen voor een optimale groei is mijn passie en kunde.