Page content

article content

‘WAT? Wat ga je doen?’

‘Wat? Wat ga je doen?’

Verbaasd, bijna geschokt reageerden de mensen op mijn verhaal dat ik na mijn laatste interim klus bij het Veiligheidshuis Zuid-Holland Zuid met een sabbatical ging.

Een sabbatical van een half jaar of zo.

‘Wauw, wat goed….., Dat je dat durft…, oh dat zou ik ook wel willen…, Jeetje wat spannend….’

Allemaal reacties die mijn opmerking losmaakte. Blijkbaar is het een geheime wens van velen om eens een sabbatical te nemen. Een wens waar maar weinigen van ons gebruik van maken.

En spannend is het zeker. Ja, ook ik vind het spannend maar ook een ontzettende uitdaging.

Hoezo? Waarom? Wat ga je dan doen?

‘Ja waarom wil ik dat eigenlijk?’

Sinds ik in september 2014 ben gestart met mijn eigen bedrijf eXellenze ben ik continu aan het werk geweest. Een super luxe, maar ook veel werk. Als interim projectleider transitie jeugdzorg bij verschillende gemeenten, als regio directeur bij een grote jeugdzorg aanbieder, als adjunct directeur bij een organisatie voor kinderopvang en als manager bij het Veiligheidshuis ben ik continu aan het werk geweest.

Ik vind het zo geweldig om een steentje bij te dragen aan een verandering in een organisatie dat ik daar elke keer weer vol voor ga. Een team op de rails krijgen, implementatie van de jeugdzorg, de organisatie en de medewerkers op een hoger plan krijgen, strategie bepalen, bedrijfsvoering neer zetten of upgraden, ga maar door.

Het zijn allemaal dingen die ik erg graag doe.

Maar naast deze fantastische zaken is er nog iets wat mijn passie is, dat is coaching waarin strategie en ontwikkeling een grote rol speelt.

Coaching aan bestuurder en managers.

Gericht op veranderingen in de organisatie en de rol van de gecoachte hierin, een sparring partner mogen zijn voor de bestuurder, manager over de strategie van de organisatie. Hoe kom je van a naar b, wat is voor jou en de organisatie “de stip op de horizon”.

Sinds 1993 ben ik al werkzaam als supervisor/coach. Ik ben dit altijd blijven doen naast mijn bestuurlijke functies. Maar sinds 2014 ben ik hier meer aandacht aan gaan geven en weten meer bestuurders en managers mij te vinden. Logisch, ik ben niet meer gebonden aan een vaste organisatie en als interimmer doe je elke keer weer erg veel nieuwe ervaringen op die interessant zijn om te gebruiken bij de coaching.

Dus……

Ik vind het coachen zo leuk dat ik afgelopen zomer besloten heb tot het nemen van een sabbatical. Een sabbatical van het interim werk, niet van de coaching.

Ik ga juist mijn tijd en focus richten op coaching.

En ik ga de coaching uitbreiden naar ondernemers!

De laatste tijd werd ik al benaderd door ondernemers die willen groeien met hun bedrijf maar niet goed weten hoe ze dat kunnen doen. Niet weten hoe ze een strategie neer kunnen zetten om hun stip op de horizon te bereiken. De stappen die zij kunnen nemen om hun droom waar te maken.

Ik mag hen daarbij begeleiden. Het is voor mij een droom die uitkomt. Ik mag me bezig houden met de strategie en ontwikkeling van bestuurders, managers en ondernemers. Het is hartstikke spannend om mijn droom achterna te gaan. Om mijn passie te volgen. Maar het is mijn droom, mijn passie Als je iets heel graag wil, doe je altijd het juiste.

En laat ik het interimmen helemaal los? Nee hoor, zeker niet.

Maar voor de komende maanden eventjes wel.

Vind je het leuk om mijn spannende avontuur te volgen?

Like mij dan op facebook of op instagram.

COMING SOON!

Ik ben druk bezig met het eBook voor ondernemers, bestuurders en managers! ‘De ladder naar succes’ schrijf ik omdat ik je concrete stappen wil geven om de succes-strategie van je bedrijf te ontwikkelen! No nonsense maar concrete stappen voor jouw succes!

Heb je vragen dan kun je mij altijd bereiken op info@moniquebastinck.nl

 

Hartelijke groet, Monique

Comment Section

10 reacties op “‘WAT? Wat ga je doen?’


Door Emma beaujon op 14 september 2018

Verrassende aandacht trekker met zwier!


Door Monique-Bastinck op 18 september 2018

dank je wel!


Door Jan Meijdam op 14 september 2018

Ik schrok inderdaad een beetje. Maar het blijkt leuk te zijn: stoppen is beginnen (met iets anders)!


Door Monique-Bastinck op 18 september 2018

haha jan,

ja zo zie je maar….
echt online marketing.


Door Corry Fiere op 15 september 2018

Zet m op Monique. Veel plezier met het volgen van je hart!


Door Monique-Bastinck op 18 september 2018

dank je wel corry,
hoe gaat het met jou?


Door Marie-Jose Spithoven op 16 september 2018

Mooie stap Monique. Veel succes.


Door Monique-Bastinck op 18 september 2018

Hoi marie jose,
dank je wel.
hoe gaat het met jou?
alles goed?


Door Ada Damsteegt op 18 september 2018

Heel ondernemend. Door je enthousiasme heeft je werk veel succes.


Door Monique-Bastinck op 18 september 2018

dank je wel ada.

Plaats een reactie


*