Page content

article content

Meer geld verdienen? Dit zijn mijn 5 gouden tips!

Geld verdienen willen we eigenlijk allemaal wel. Maar hoe we het doen, verschilt per persoon. De een werkt onder contract voor een werkgever, de ander begint voor zichzelf als eigen ondernemer. Voor de laatste groep geldt dat ze het risico loopt geen geld te verdienen op moment dat deze geen omzet draait.

En wat doe je dan? Hoe verdien je meer geld? Waar liggen de verbeterpunten? In dit artikel geef ik je graag een aantal tips om financieel meer succes te hebben. Tipje van de sluier: weet jezelf te presenteren en te verkopen. Daarover straks meer.

Wat is een eigen onderneming?

Toen ik begon met mijn onderneming wist ik dat het begin het moeilijkst zou worden. Je steekt uren in je bedrijf maar weet dat je er geen financiële vergoeding voor terug krijgt. Tijd investeren is te allen tijden goed en moet je ook altijd doen, maar verwacht niet dat ieder uur zich uitbetaalt. Het is niet zo dat ondernemers gemaakte uren in geld uitbetaald krijgen. Sterker nog: pas als je product verkoopt, kun je rekenen op ‘loon‘.

Ik zet loon tussen enkele aanhalingstekens omdat loon meestal gekoppeld wordt aan een uurloon. Verwar dit dus niet: je moet omzet maken om geld te ontvangen. Trekt daar de vaste lasten van af en dat is wat je overhoudt. Nu klinkt dit verhaal erg logisch en bekend in de oren, maar ik kan de risico’s van ondernemerschap niet vaak genoeg benadrukken.

Nu klinkt bovenstaande vrij negatief, maar ik kan ook niet vaak genoeg zeggen hoe leuk ondernemerschap is. Je kunt je eigen passie en interesse bewerkstelligen, bepaalt je eigen uren en werkt niet voor een baas. Die ben je namelijk zelf.

Hoe verdien je meer geld? Mijn 5 tips

Goed, je bent hier niet op mijn website om te lezen wat ondernemerschap is. Waarschijnlijk ben je al een tijdje bezig op sta je op het punt om te beginnen. Je product is klaar en je bent zeker van je zaak. What’s next? Hier mijn 5 gouden tips.

1. Weet jezelf te presenteren en verkopen

Ik haalde het al even aan in het begin van dit artikel. Jezelf presenteren en verkopen is een van de belangrijksteaandachtspunten die je maar niet goed genoeg onder de knie kunt krijgen om meer geld te verdienen. Jezelf of je bedrijf presenteren, ofwel pitchen, is hét moment dat je klanten aan je moet binden. Ik kan heel nog heel diep op in gaan, maar in een eerder artikel schreef ik al hoe je een sterke elevator pitch maakt.

Een elevator pitch is in feite hetzelfde als een normale pitch, maar anders is de duur van de presentatie. De naam verklapt het eigenlijk al, de elevator (Nederlands voor lift) versie duurt vaak maar een minuut – de tijd die je normaal in een lift doorbrengt.

Mijn tip: Ik heb ook een artikel geschreven hoe je een pitch sterk kunt beginnen. De opening van je verhaal is namelijk doorslaggevend voor de rest van je presentatie. Dat is namelijk het moment dat beslist of het publiek geïnteresseerd blijft of niet.

Tekst gaat door onder afbeelding

Geld verdienen

2. Ken jezelf: weet wat je verkoopt

Meer geld verdienen? Denk aan je USP, ook wel unique selling point, letterlijk vertaalt uniek verkooppunt. Dat wil zeggen: wat maakt je onderneming of je product uniek? Wat zorgt ervoor dat datgeen met kop en schouders boven de rest uitsteekt? Welke eigenschappen heb jij of je product waardoor anderen jou of je product moeten kopen?

In feite komt dit punt deels overeen met mijn vorige tip. Het is belangrijk om eerst je USP duidelijk te hebben voordat je begint aan je elevator pitch. Juist dan kun je een sterke presentatie maken. Heb je je USP eenmaak duidelijk, wordt dat je handvat voor je onderneming. Want als je weet wat je verkoopt, kun je op een slimme manier je product in de markt zetten.

Tijdens je presentatie doe je dat door een oplossing te bieden op een specifiek probleem, tijdens de verkoop doe je dat door de product of dienst slim in de markt te zetten. Alles komt altijd neer op je unique selling point: zorgt dat je deze vlijmscherp maakt en zo houdt. Het wordt vaak een stuk makkelijker als je onderneemt in een vakgebied waar je een passie voor of interesse in hebt. Op die manier kun je vanuit natuurlijke overtuiging aan de slag.

3. Zorg voor een goed LinkedIn-profiel

Je online aanwezigheid is soms nog belangrijker dan je denkt. Het liefst wil je mensen aan je binden door hen je verhaal te vertellen, maar ook online moet je – zeker niet altijd – mensen aan je binden. Dit doe je door een professionele website of het hebben van een dito LinkedIn-profiel.

Waar dient een kundig profiel aan te voldoen? Hier een aantal punten om aan te denken:

  • Zorg voor een professionele profielfoto waarop je glimlacht
  • Denk goed na over een professionele kopregel
  • Zorg voor een goede samenvatting die jou of je bedrijf goed introduceert
  • Maak gebruik van beeld
  • Besteed aandacht aan de aanbevelingen: mond-tot-mond-reclame is de beste reclame

4. Geld verdienen? Zorg dat het een prioriteit wordt

Dit klinkt heel hebberig, maar zo bedoel ik het absoluut niet. Op moment dat meer geld verdienen je prioriteit wordt, heb je een doel om aan te werken. En geld heb je nodig om je onderneming draaiende te houden. Pas je instelling aan en besef dat er energie gestoken moet worden in je onderneming om meer geld te verdienen. Dat kan lastig zijn, maar op een gegeven moment betaalt die instelling zich uit.

5. Zoek hulp van anderen

Als je meer geld wil verdienen, ligt de voornaamste verantwoordelijkheid natuurlijk bij jezelf. Toch kan het lonen om hulp te zoeken bij anderen. Kom je ergens niet uit of heb je prangende vragen? Zoek raad bij mensen die er verstand van hebben.

Het is nooit verkeerd om jezelf te onderwijzen, en al helemaal als ondernemer is het handig om verstand van zaken te hebben, maar kwel jezelf niet door dagen te investeren in iets waar anderen binnen een paar uur een oplossing voor hebben. Durf anderen om hulp te vragen, we kunnen immers niet alles alleen.

Wil je ook meer geld verdienen door middel van een gevatte en sterke pitch? Aarzel niet langer om contact met me op te nemen. Ik help je graag verder!

Comment Section

0 reacties op “Meer geld verdienen? Dit zijn mijn 5 gouden tips!

Plaats een reactie


*