Page content

article content

De moed om jezelf te zijn

De moed om jezelf te zijn, ik vind dit een prachtige uitspraak.

Want hoe moeilijk is het soms om jezelf te zijn. Om te zijn wie je bent en om te doen wat jij wilt doen. Om je dromen waar te maken en te gaan voor jouw ideaal.

De moed om authentiek te zijn

Voor mij betekent authentiek zijn, dat je in balans bent. Dat dat wat je zegt ook klopt met dat wat je voelt. Dat je uitstraalt wie je bent omdat je je zo voelt en niet omdat je omgeving dat van je verwacht. Is je non-verbale communicatie wel gelijk met je verbale communicatie?

Toen ik in mijn vorige leven begon als CEO van een grote organisatie was het voor mij soms verrekte moeilijk om authentiek te zijn en te blijven. Ik had een bepaald beeld van hoe een CEO zich moest gedragen. Netjes, correct, niet te veel uiting geven aan gevoelens en respectvol zijn.

Door de jaren heen heb ik geleerd dat je ook netjes en correct kunt zijn als je wel uiting geeft aan je gevoelens. En dat het veel eerlijker is voor iedereen om jou heen als dat wat je zegt ook klopt met dat wat je voelt.

Du moment dat ik dit door had en vanuit mijn kracht ging praten en handelen werd mijn leven een stuk leuker. Doordat ik vanuit mijn hart werkte wist mijn omgeving waar ik voor stond en wat ik wilde. Er volgden leuke discussies die over de inhoud gingen en niet over politieke spelletjes.

Met leuke projecten en goede initiatieven voor de kinderen die de zorg zo hard nodig hadden tot gevolg. Omdat ik erin geloofde en dit in woord en daad uitdroeg ging ook mijn omgeving geloven in mijn projecten en voorstellen.

Authenticiteit en het ondernemerschap

Als ondernemer vind ik het net zo belangrijk om authentiek te zijn.

En weet je waarom?

Omdat jouw klanten heel goed aanvoelen of je meent wat je zegt. Of je boodschap wel klopt met je gedrag.

Mensen vertrouwen immers maar 7% op verbale communicatie en de andere 93% komt door de balans tussen je houding en je verhaal.

93%… dat is erg veel, maar dat is wel jouw authenticiteit.

Jezelf zijn

Wil je succesvol en effectief zijn wees dan moedig en ben je zelf.

Meen wat je zegt en ga geen rol spelen.

Als ondernemer ben je soms toch al een buitenbeentje, want jij gelooft in jouw product/dienst en jij gaat ervoor. Daar waar anderen soms nog niet de potentie zien, zie jij deze al voor je.

Als je dan juist vanuit je kracht, vanuit je authenticiteit je verhaal vertelt dan luisteren mensen naar je, word je serieus genomen, wordt je advies opgevolgd of je product wordt gekocht.

“I had no idea that being your authentic self could make me as rich as I’ve become. If I had, I’d have done it a lot earlier”.
-Oprah Winfrey

 

Wil jij meer leren over strategie en over hoe je een strategische planning implementeert in je bedrijf? Lees dan snel mijn nieuwe ebook ‘In 5 stappen een strategische planning’. Download hem hier.

 

Comment Section

0 reacties op “De moed om jezelf te zijn

Plaats een reactie


*